Zegelring Familiewapen | Ring Laten Graveren

Familiewapen

Naast de elementen en figuren in het wapenschild, zijn de kleuren van het familiewapen bepalend voor de herkenbaarheid. Zo was op het slagveld aan het schild te zien bij welke partij men hoorde. Hier komt ook de uitdrukking "kleur bekennen" vandaan. Op een schilderij of vaandel zijn kleuren goed te zien, maar op een zegelring kunnen geen kleuren worden toegepast. De oplossing die gebruikt wordt voor zegelringen is te werken met arceringen in de gravering - vooropgesteld dat er ruimte voor is in de gravering. Elke arcering stelt een andere kleur voor.

Zegelring familiewapen foto
Zegelring Familiewapen | Ring Laten Graveren

Ring laten graveren

Onze foto's zijn afkomstig van de Facebook pagina van de Zegelring. Kijk op de Facebook pagina voor meer foto's. Boven opgenomen afbeelding is er één uit de categorie "ring laten graveren". Er staat bij: naast de elementen en figuren in het wapenschild, zijn de kleuren van het familiewapen bepalend voor de herkenbaarheid. Zo was op het slagveld aan het schild te zien bij welke partij men hoorde. Hier komt ook de uitdrukking "kleur bekennen" vandaan. Op een schilderij of vaandel zijn kleuren goed te zien, maar op een zegelring kunnen geen kleuren worden toegepast. De oplossing die gebruikt wordt voor zegelringen is te werken met arceringen in de gravering - vooropgesteld dat er ruimte voor is in de gravering. Elke arcering stelt een andere kleur voor.

Kijk verder op onze site voor meer inspiratie voor een eigen zegelring.
Op zoek naar een zegelring?

Download de Catalogus...
 
Bent u op zoek naar een zegelring voor u zelf of cadeau? Download dan nu de gratis Zegelringen catalogus.

Alle zegelringen zijn handgemaakt en traditioneel gegraveerd.


 

Over deze website

Als u een zegelring wilt laten maken, kunt u op deze website inspiratie opdoen voor alle mogelijkheden. Een zegelring met familiewapen of monogram behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook een ring laten graveren met een eigen ontwerp.