Zegelring & Ring laten graveren

Hieronder enkele foto's uit de zegelringen categorie "Ring laten graveren". Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Zegelring ring laten graveren foto 1
Ring op maat - Iedereen ring kan worden voorzien van een persoonlijke gravure, zowel aan de boven- als aan de binnenkant. Daarnaast worden onze ringen natuurlijk op maat gemaakt. Dat maakt dat je helemaal een ring naar je eigen smaak kunt ontwerpen. Deze ring is bovendien gematteerd aan de bovenkant. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-herenzegelring-9060
Zegelring ring laten graveren foto 2
Ovale zegelringen - Deze ring is niet uit onze eigen collectie, maar we mochten hem wel voorzien van een gravure. Er is voor gekozen het volle wapen te graveren, maar dan met een ovaal schild.
Zegelring ring laten graveren foto 3
Ring laten graveren - Deze ring is eerst gerestaureerd. Daarna is hij door ons voorzien van een mooie handgravure. Zo kan de ring weer heel wat jaren mee!
Zegelring ring laten graveren foto 4
Cachetringen - Een 18kt gouden cachetring met handgravure. 18kt goud is wat warmer/roder van kleur dan 14kt. De ring wordt inmiddels al gedragen!
Zegelring ring laten graveren foto 5
Familiewapen - Een mooie slanke ring die is voorzien van een volle wapengravure: http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3027
Zegelring ring laten graveren foto 6
Manchetknopen - Ook in manchetknopen kunnen we zegelstenen verwerken, die weer gegraveerd kunnen worden met familiewapen, monogram of een andere gravure naar wens. Verkrijgbaar in goud en zilver, met een steen naar keuze en natuurlijk ook in het ovaal verkrijgbaar.
Zegelring ring laten graveren foto 7
Ring laten graveren - Hebt u een zegelring die nog voorzien moet worden van een gravure? Hier helpen we regelmatig mensen mee. We nemen graag de details en wensen met u door.
Zegelring ring laten graveren foto 8
Familiewapen - Ook benieuwd hoe een gravure nu eigenlijk in de ring wordt aangebracht? Hierbij een mooi filmpje waar je ziet hoe een familiewapen helemaal met de hand stukje voor stukje wordt gegraveerd in de zegelsteen: http://www.zegelring.info/zegelring-graveren
Zegelring ring laten graveren foto 9
Persoonlijke ring - Niet alle zegelringen worden voorzien van een familiewapen. Ook eigen ontwerpen kunnen een prachtig resultaat geven. Deze ring is, gezien het ontwerp van de gravure, voorzien van een geheel ronde steen.
Zegelring ring laten graveren foto 10
Persoonlijke ring - Om een ring uit te kunnen kiezen, kan het fijn zijn de ringen in het echt te zien en passen. En dat is natuurlijk mogelijk! We bekijken samen de ringen, stenen, gravures en nemen de ringmaat op. Op die manier komt u tot uw persoonlijke ring. Wanneer komt het u het beste uit? We helpen u graag verder!
Zegelring ring laten graveren foto 11
Groenlagensteen - Deze witgouden damesring is voorzien van een groenlagensteen en een damesgravure in de vorm van een ruit. Een frisse combinatie.
Zegelring ring laten graveren foto 12
Roodlagensteen - Een roodlagensteen gecombineerd met witgoud. De gravure is getooid met de kroon voor een jonkvrouwe.
Zegelring ring laten graveren foto 13
Familiewapen - Een lichtblauwe lagenagaat geeft de gravure van het wapen in mooi contrast weer. Een charmante steen.
Zegelring ring laten graveren foto 14
Stomphoek zegelringen - De stomphoek is een wat meer vierkante vorm, die vooral door heren wordt gedragen. Dit is een klassieke herenring met een heliotroop, voorzien van een volledige gravure van een familiewapen.
Zegelring ring laten graveren foto 15
Pinkring - Zegelringen worden zowel om de ringvinger als om de pink gedragen, meestal om de linkerhand. Deze damesring is voorzien van een gravure in ovaalvorm en inmiddels al bij de drager ervan afgeleverd. Veel plezier ervan!
Zegelring ring laten graveren foto 16
Ring laten graveren - Uit alle ringen met mongrammen die we de afgelopen tijd hebben verzorgd, hebben we een paar mooie voorbeelden gezocht en die als voorbeeld op een nieuwe pagina op onze website gezet: http://www.zegelring.info/ring-graveren-met-gravure
Zegelring ring laten graveren foto 17
Hangers - Naast zegelringen verzorgen we bij De Zegelring ook hangers. Dit is een rosegouden hanger voorzien van een monogram, gegraveerd in een lichtblauwe lagenagaat. De hangers kunnen in goud of zilver worden verzorgd en met een steen en gravure naar keuze.
Zegelring ring laten graveren foto 18
Ovale zegelringen - Een ring die nog niet op onze website staat, maar wel erg mooi is. Ovaal met een halfronde scheen en versierd met een zogeheten bontje naast de gravureplaat.
Zegelring ring laten graveren foto 19
Ring laten graveren - U kunt kiezen voor een zegelring mét en zonder zegelsteen. Als u kiest voor een zegelsteen, is de keuze voor het type steen een bepalende factor. Lagenstenen worden het meest gebruikt voor zegelringen. De onderlaag heeft een met de bovenlaag contrasterende kleur, waardoor een gravure extra goed zichtbaar is.
Zegelring ring laten graveren foto 20
Pinkring - Een zilveren pinkringetje, voorzien van een monogramgravure: http://www.zegelring.info/zilveren-zegelringen/zilveren-dameszegelring-8010
Zegelring ring laten graveren foto 21
Heraldiek - Na de edelsmid, gaat de heraldisch graveur aan de slag. De zegelsteen wordt geheel met de hand gegraveerd. Vanwege het kleine oppervlak en de complexe gravure, is dit zeer specialistisch werk. De graveurs hebben jarenlange ervaring opgedaan om goed te kunnen graveren.
Zegelring ring laten graveren foto 22
Sieraden - Er zijn 4 belangrijke keuzes die u moet maken het kiezen van een zegelring: 1. Model: kies vorm en grootte die bij uw hand past 2. Gravure: bestudeer de mogelijkheden van gravures; welke spreekt u het meest aan? 3. Edelmetaal: vindt u (wit)goud of zilver het meest geschikt voor u? 4. Zegelsteen: bepaal of u een zegelsteen in contrasterende of effen kleuren wilt
Zegelring ring laten graveren foto 23
Monogram - Deze zilveren ring is voorzien van een monogram en in relief gegraveerd. De ruimte om het monogram heen is vervolgens geoxydeerd, waardoor je een mooi contrast krijgt. Dit kun je niet alleen met monogrammen doen, maar ook met wapens of andere gravures. Als basis is deze ring gebruikt: http://www.zegelring.info/zilveren-zegelringen/zilveren-herenzegelring-8060
Zegelring ring laten graveren foto 24
Familiewapen - Naast de elementen en figuren in het wapenschild, zijn de kleuren van het familiewapen bepalend voor de herkenbaarheid. Zo was op het slagveld aan het schild te zien bij welke partij men hoorde. Hier komt ook de uitdrukking "kleur bekennen" vandaan. Op een schilderij of vaandel zijn kleuren goed te zien, maar op een zegelring kunnen geen kleuren worden toegepast. De oplossing die gebruikt wordt voor zegelringen is te werken met arceringen in de gravering - vooropgesteld dat er ruimte voor is in de gravering. Elke arcering stelt een andere kleur voor.
Zegelring ring laten graveren foto 25
Vrijmetselaar - Hebt u al een ring, maar moet die nog worden voorzien van een mooie gravure? De Zegelring verzorgt ook gravures, zowel van familiewapens, monogrammen als andere symbolen. Deze ring is voorzien van het vrijmetselaarsteken. Hebt u een ring die u graag wilt laten graveren? We bespreken graag de mogelijkheden met u.
Zegelring ring laten graveren foto 26
Ring laten graveren - Een voorbeeld van een massief gouden ring met een schild, voorzien van een kroon. De gravureplaat is aan de bovenzijde mat geborsteld. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-9030.
Zegelring ring laten graveren foto 27
Groenlagensteen - Het blijft een bijzondere steen, de groenlagenagaat. De steen heeft een witte, wat doorschijnende bovenlaag en een groene onderlaag. Door het aanbrengen van de gravure in de steen wordt het familiewapen in mooi contrast zichtbaar.
Zegelring ring laten graveren foto 28
Dameszegelringen - In Frankrijk noemt men een zegelring met een familiewapen een 'chevalière', naar het Franse woord voor ridder: chevalier. In Frankrijk draagt men de zegelring vaak zonder steen, waarbij het familiewapen in het goud wordt aangebracht. Maar ook bij De Zegelring kunnen we een chevalier voor u verzorgen. Deze ring is met een damesgravure in ruitvorm. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-9020
Zegelring ring laten graveren foto 29
Ring laten graveren - De pagina met voorbeelden van ringen, stenen en gravures is aangevuld met veel nieuwe voorbeelden. We proberen zo een indruk te geven van alle mogelijkheden. Kijk op: http://www.zegelring.info/zegelringen-voorbeelden
Zegelring ring laten graveren foto 30
Ovale zegelringen - 3 mooie ovale gouden zegelringen met gravures, klaar om naar vader en zonen gestuurd te worden.
Zegelring ring laten graveren foto 31
Zilveren zegelringen - Sinds vandaag nieuw in de collectie: zegelringen zonder zegelsteen. De ringen zijn te voorzien van een mooie metaalgravure naar wens en worden naar keuze glanzend of mat gepolijst. http://www.zegelring.info/zilveren-zegelringen/zilveren-zegelring-8020
Zegelring ring laten graveren foto 32
Blauwlagensteen - Deze gouden herenring is gemaakt met een klassieke blauwlagensteen en voorzien van een gravure van het wapenschild en de wapenspreuk van de familie. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3040
Zegelring ring laten graveren foto 33
Familiewapen - Vakmanschap op de vierkante centimeter: de gravure van een familiewapen aangebracht op een rode carneool.
En er is meer...
Zegelring ring laten graveren foto 33
Zelf op zoek naar een zegelring? Download dan de gratis catalogus Zegelringen. Nu downloaden »
 

Over deze website

Als u een zegelring wilt laten maken, kunt u op deze website inspiratie opdoen voor alle mogelijkheden. Een zegelring met familiewapen of monogram behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook een ring laten graveren met een eigen ontwerp.