Zegelring & Familiewapen

Hieronder enkele foto's uit de zegelringen categorie "Familiewapen". Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Zegelring familiewapen foto 1
Traditie - Voor ongehuwde dames is het traditie om het familiewapen in ruitvorm te dragen. Daar zijn verschillende variaties in mogelijk. Dit is een variant waarbij wel het volle wapen wordt gegraveerd en het schild in ruitvorm is weergegeven. Zo wordt de zegelsteen mooi gevuld.
Zegelring familiewapen foto 2
Familiewapen - Veel zegelringen worden voorzien van een familiewapen. Een familiewapen wordt ook toegepast op andere manieren. Bijvoorbeeld in glas-in-lood. Kijk eens op http://www.familiewapen.net voor meer toepassingen van uw wapen.
Zegelring familiewapen foto 3
Stomphoek zegelringen - Een voorbeeld van de mooie klassieke ovale herenzegelring met een vol wapen gegraveerd. Waar gaat jouw voorkeur naar uit: een ovaal of een stomphoek?
Zegelring familiewapen foto 4
Familie - Het leuke van een zegelring is dat je de ring en zegelsteen kunt kiezen die JIJ mooi vindt. Het familiewapen is hetgeen je met elkaar verbindt. Deze ringen zijn voor 2 zusjes. Ze maakten elk hun eigen keuze, met deze ringen als resultaat. Veel draagplezier!
Zegelring familiewapen foto 5
Ovale zegelringen - Deze ring is niet uit onze eigen collectie, maar we mochten hem wel voorzien van een gravure. Er is voor gekozen het volle wapen te graveren, maar dan met een ovaal schild.
Zegelring familiewapen foto 6
Traditie - Dit familiewapen is pas recent ontworpen door een heraldisch tekenaar. Dit is de eerste ring in de familie. Een start van een nieuwe traditie?
Zegelring familiewapen foto 7
Familiewapen - Een mooie slanke ring die is voorzien van een volle wapengravure: http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3027
Zegelring familiewapen foto 8
Blauwlagensteen - Blauwlagenstenen zijn er in veel verschillende kleuren. Hier staan drie voorbeelden naast elkaar. Hoe lichter de bovenlaag, hoe zichtbaar het wapen wordt door de zwarte onderlaag.
Zegelring familiewapen foto 9
Heraldiek - Deze ring bevat een prachtig oud wapen, ontworpen en getekend in een tijd dat er nog nauwelijks dekkleden werden getekend. Later werden de dekkleden steeds meer gebruikt als versiering van heraldische afbeeldingen.
Zegelring familiewapen foto 10
Roodlagensteen - De roodlagensteen is een bijzondere steen, waar een wapen mooi op uitkomt. Hier is het volle wapen gegraveerd, maar dan voorzien van een ovaal schild.
Zegelring familiewapen foto 11
Blauwlagensteen - Hoewel geelgoud het meest gebruikt wordt voor het vervaardigen van zegelringen, komt ook witgoud steeds vaker voor. Hier een mooi voorbeeld van een witgouden ring met een lichte blauwlagensteen. Voorzien van een wapen met wapendragers. De ring wordt inmiddels gedragen door degene die hem met zorg heeft uitgekozen!
Zegelring familiewapen foto 12
Manchetknopen - Ook in manchetknopen kunnen we zegelstenen verwerken, die weer gegraveerd kunnen worden met familiewapen, monogram of een andere gravure naar wens. Verkrijgbaar in goud en zilver, met een steen naar keuze en natuurlijk ook in het ovaal verkrijgbaar.
Zegelring familiewapen foto 13
Familiewapen - Ook benieuwd hoe een gravure nu eigenlijk in de ring wordt aangebracht? Hierbij een mooi filmpje waar je ziet hoe een familiewapen helemaal met de hand stukje voor stukje wordt gegraveerd in de zegelsteen: http://www.zegelring.info/zegelring-graveren
Zegelring familiewapen foto 14
Persoonlijke ring - Niet alle zegelringen worden voorzien van een familiewapen. Ook eigen ontwerpen kunnen een prachtig resultaat geven. Deze ring is, gezien het ontwerp van de gravure, voorzien van een geheel ronde steen.
Zegelring familiewapen foto 15
Blauwlagensteen - Een prachtig wapen gegraveerd op een blauwlagensteen: een bijenkorf met zoemende bijen eromheen. De ring is voorzien van een halfronde scheen en naast de kast is een bontje geplaatst.
Zegelring familiewapen foto 16
Pinkring - Een witgouden pinkring met een steen van 10x8mm. En dan met gevierendeeld dameswapen. Petje af voor de graveurs!
Zegelring familiewapen foto 17
Pinkring - Veel van de zegelringen die we verzorgen worden gegraveerd met een familiewapen. Maar ook een monogram behoort tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende lettertypen en stijlen mogelijk. Zelfs een eigen ontwerp kan worden gegraveerd, zoals in deze pinkring. Veel plezier met het dragen ervan!
Zegelring familiewapen foto 18
Ovale zegelringen - De steen die in deze ovale herenring is gezet, is de klassiek blauwe steen. Een lagensteen die het wapen mooi laat uitkomen zonder heel fel te zijn. Met het goud een goede combinatie!
Zegelring familiewapen foto 19
Familiewapen - Een lichtblauwe lagenagaat geeft de gravure van het wapen in mooi contrast weer. Een charmante steen.
Zegelring familiewapen foto 20
Stomphoek zegelringen - De stomphoek is een wat meer vierkante vorm, die vooral door heren wordt gedragen. Dit is een klassieke herenring met een heliotroop, voorzien van een volledige gravure van een familiewapen.
Zegelring familiewapen foto 21
Lapis lazuli - Steeds meer buitenlandse families weten de weg naar De Zegelring te vinden. Deze ring voorzien van een steen van lapis lazuli is gegraveerd met een prachtig wapen dat al sinds jaren gevoerd werd door de familie.
Zegelring familiewapen foto 22
Monogram - Deze zilveren ring is voorzien van een monogram en in relief gegraveerd. De ruimte om het monogram heen is vervolgens geoxydeerd, waardoor je een mooi contrast krijgt. Dit kun je niet alleen met monogrammen doen, maar ook met wapens of andere gravures. Als basis is deze ring gebruikt: http://www.zegelring.info/zilveren-zegelringen/zilveren-herenzegelring-8060
Zegelring familiewapen foto 23
Familiewapen - Naast de elementen en figuren in het wapenschild, zijn de kleuren van het familiewapen bepalend voor de herkenbaarheid. Zo was op het slagveld aan het schild te zien bij welke partij men hoorde. Hier komt ook de uitdrukking "kleur bekennen" vandaan. Op een schilderij of vaandel zijn kleuren goed te zien, maar op een zegelring kunnen geen kleuren worden toegepast. De oplossing die gebruikt wordt voor zegelringen is te werken met arceringen in de gravering - vooropgesteld dat er ruimte voor is in de gravering. Elke arcering stelt een andere kleur voor.
Zegelring familiewapen foto 24
Vrijmetselaar - Hebt u al een ring, maar moet die nog worden voorzien van een mooie gravure? De Zegelring verzorgt ook gravures, zowel van familiewapens, monogrammen als andere symbolen. Deze ring is voorzien van het vrijmetselaarsteken. Hebt u een ring die u graag wilt laten graveren? We bespreken graag de mogelijkheden met u.
Zegelring familiewapen foto 25
Familie - Een zegelring voor een heer van een mooi Fries geslacht. Het wapen hebben we ook voor de familie mogen uittekenen.
Zegelring familiewapen foto 26
Groenlagensteen - Het blijft een bijzondere steen, de groenlagenagaat. De steen heeft een witte, wat doorschijnende bovenlaag en een groene onderlaag. Door het aanbrengen van de gravure in de steen wordt het familiewapen in mooi contrast zichtbaar.
Zegelring familiewapen foto 27
Blauwlagensteen - Een ongehuwde dame draagt het familiewapen veelal in ruitvorm. In deze gouden ring met een klassieke blauwlagensteen zijn ook de wrong en helmteken gegraveerd.
Zegelring familiewapen foto 28
Dameszegelringen - In Frankrijk noemt men een zegelring met een familiewapen een 'chevalière', naar het Franse woord voor ridder: chevalier. In Frankrijk draagt men de zegelring vaak zonder steen, waarbij het familiewapen in het goud wordt aangebracht. Maar ook bij De Zegelring kunnen we een chevalier voor u verzorgen. Deze ring is met een damesgravure in ruitvorm. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-9020
Zegelring familiewapen foto 29
Blauwlagensteen - Deze gouden herenring is gemaakt met een klassieke blauwlagensteen en voorzien van een gravure van het wapenschild en de wapenspreuk van de familie. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3040
Zegelring familiewapen foto 30
Familiewapen - Vakmanschap op de vierkante centimeter: de gravure van een familiewapen aangebracht op een rode carneool.
Zegelring familiewapen foto 31
Onyx - Deze gouden herenring (14x12mm) is voorzien van een zwarte onix en is gegraveerd met het volledige familiewapen. We wensen de drager veel plezier ervan!
En er is meer...
Zegelring familiewapen foto 31
Zelf op zoek naar een zegelring? Download dan de gratis catalogus Zegelringen. Nu downloaden »
 

Over deze website

Als u een zegelring wilt laten maken, kunt u op deze website inspiratie opdoen voor alle mogelijkheden. Een zegelring met familiewapen of monogram behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook een ring laten graveren met een eigen ontwerp.