Zegelring & Ring met steen

Hieronder enkele foto's uit de zegelringen categorie "Ring met steen". Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Zegelring ring met steen foto 1
Traditie - Voor ongehuwde dames is het traditie om het familiewapen in ruitvorm te dragen. Daar zijn verschillende variaties in mogelijk. Dit is een variant waarbij wel het volle wapen wordt gegraveerd en het schild in ruitvorm is weergegeven. Zo wordt de zegelsteen mooi gevuld.
Zegelring ring met steen foto 2
Blauwlagensteen - Een hele donkere blauwlagensteen, maar wel een prachtige intense kleur blauw.
Zegelring ring met steen foto 3
Cachetringen - De zegelringen die we verzorgen kun je ook echt gebruiken om te zegelen. Dat geldt niet alleen voor de ringen met een zegelsteen, maar ook onze cachetringen. Hieronder een prachtig ovaal exemplaar, die aan de bovenzijde glad is afgewerkt.
Zegelring ring met steen foto 4
Familie - Het leuke van een zegelring is dat je de ring en zegelsteen kunt kiezen die JIJ mooi vindt. Het familiewapen is hetgeen je met elkaar verbindt. Deze ringen zijn voor 2 zusjes. Ze maakten elk hun eigen keuze, met deze ringen als resultaat. Veel draagplezier!
Zegelring ring met steen foto 5
Heliotroop - Als je goed kijkt, zie je hele kleine rode puntjes in deze zegelsteen zitten. De heliotroop wordt ook wel de bloedsteen genoemd. In deze ring gecombineerd met witgoud: http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3027
Zegelring ring met steen foto 6
Onyx - Veel mensen vinden de zwarte onyx een erg donkere steen. Maar eerlijk is eerlijk: dit is wel een prachtige ring geworden!
Zegelring ring met steen foto 7
Groenlagensteen - Speciaal voor de liefhebbers van de groenlagensteen deze foto! http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3020
Zegelring ring met steen foto 8
Witgouden zegelringen - Witgoud met een lichtblauwe lagensteen. Het blijft een mooie combinatie. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-dameszegelring-3015
Zegelring ring met steen foto 9
Herenzegelringen - Een herenring die niet op de website staat, maar wel heel veel gekozen wordt. De steenmaat is 16x13mm. Een mooie sierlijke ring.
Zegelring ring met steen foto 10
Ring met steen - De steen in deze ring is niet alleen prachtig, maar ook heel oud! De ring eromheen was echter helemaal versleten, daarom is de steen in een hele nieuwe ring gezet. De foto van het eindresultaat kregen we toegestuurd door de huidige drager van deze steen. Plaatje toch??
Zegelring ring met steen foto 11
Roodlagensteen - De roodlagensteen is een bijzondere steen, waar een wapen mooi op uitkomt. Hier is het volle wapen gegraveerd, maar dan voorzien van een ovaal schild.
Zegelring ring met steen foto 12
Blauwlagensteen - Hoewel geelgoud het meest gebruikt wordt voor het vervaardigen van zegelringen, komt ook witgoud steeds vaker voor. Hier een mooi voorbeeld van een witgouden ring met een lichte blauwlagensteen. Voorzien van een wapen met wapendragers. De ring wordt inmiddels gedragen door degene die hem met zorg heeft uitgekozen!
Zegelring ring met steen foto 13
Manchetknopen - Ook in manchetknopen kunnen we zegelstenen verwerken, die weer gegraveerd kunnen worden met familiewapen, monogram of een andere gravure naar wens. Verkrijgbaar in goud en zilver, met een steen naar keuze en natuurlijk ook in het ovaal verkrijgbaar.
Zegelring ring met steen foto 14
Familiewapen - Ook benieuwd hoe een gravure nu eigenlijk in de ring wordt aangebracht? Hierbij een mooi filmpje waar je ziet hoe een familiewapen helemaal met de hand stukje voor stukje wordt gegraveerd in de zegelsteen: http://www.zegelring.info/zegelring-graveren
Zegelring ring met steen foto 15
Blauwlagensteen - Hierbij nog een voorbeeld van ringen die verzorgd zijn met een eigen familiesymbool. Eensgezind kozen de dames in het gezin voor een witgouden ring met een lichte blauwlagensteen.
Zegelring ring met steen foto 16
Persoonlijke ring - Niet alle zegelringen worden voorzien van een familiewapen. Ook eigen ontwerpen kunnen een prachtig resultaat geven. Deze ring is, gezien het ontwerp van de gravure, voorzien van een geheel ronde steen.
Zegelring ring met steen foto 17
Blauwlagensteen - Een prachtig wapen gegraveerd op een blauwlagensteen: een bijenkorf met zoemende bijen eromheen. De ring is voorzien van een halfronde scheen en naast de kast is een bontje geplaatst.
Zegelring ring met steen foto 18
Pinkring - Een witgouden pinkring met een steen van 10x8mm. En dan met gevierendeeld dameswapen. Petje af voor de graveurs!
Zegelring ring met steen foto 19
Dameszegelringen - Een van de meest gekozen stenen, zowel door dames als door heren, is de donkerblauwe lagenagaat. Een steen waarbij de onderzijde zwart is en de bovenzijde donkerblauw.
Zegelring ring met steen foto 20
Groenlagensteen - Deze witgouden damesring is voorzien van een groenlagensteen en een damesgravure in de vorm van een ruit. Een frisse combinatie.
Zegelring ring met steen foto 21
Roodlagensteen - Een roodlagensteen gecombineerd met witgoud. De gravure is getooid met de kroon voor een jonkvrouwe.
Zegelring ring met steen foto 22
Ovale zegelringen - De steen die in deze ovale herenring is gezet, is de klassiek blauwe steen. Een lagensteen die het wapen mooi laat uitkomen zonder heel fel te zijn. Met het goud een goede combinatie!
Zegelring ring met steen foto 23
Familiewapen - Een lichtblauwe lagenagaat geeft de gravure van het wapen in mooi contrast weer. Een charmante steen.
Zegelring ring met steen foto 24
Witgouden zegelringen - Deze ring heeft al even klaargelegen voor de dame die hem kreeg voor het afstuderen, maar nu mag ze hem dragen!! Op de foto kun je goed zien dat de donkergroene steen wat rode puntjes bevat. Een prachtige steen, hier in combinatie met witgoud.
Zegelring ring met steen foto 25
Hangers - Naast zegelringen verzorgen we bij De Zegelring ook hangers. Dit is een rosegouden hanger voorzien van een monogram, gegraveerd in een lichtblauwe lagenagaat. De hangers kunnen in goud of zilver worden verzorgd en met een steen en gravure naar keuze.
Zegelring ring met steen foto 26
Blauwlagensteen - De bekendste (half)edelsteen voor zegelringen is de blauwlagensteen, een agaat variant. Hierbij is de bovenkant blauw van kleur en de onderkant zwart. Wanneer in de blauwe laag wordt gegraveerd, wordt de zwarte onderlaag zichtbaar.
Zegelring ring met steen foto 27
Ring laten graveren - U kunt kiezen voor een zegelring mét en zonder zegelsteen. Als u kiest voor een zegelsteen, is de keuze voor het type steen een bepalende factor. Lagenstenen worden het meest gebruikt voor zegelringen. De onderlaag heeft een met de bovenlaag contrasterende kleur, waardoor een gravure extra goed zichtbaar is.
Zegelring ring met steen foto 28
Heraldiek - Na de edelsmid, gaat de heraldisch graveur aan de slag. De zegelsteen wordt geheel met de hand gegraveerd. Vanwege het kleine oppervlak en de complexe gravure, is dit zeer specialistisch werk. De graveurs hebben jarenlange ervaring opgedaan om goed te kunnen graveren.
Zegelring ring met steen foto 29
Lapis lazuli - Steeds meer buitenlandse families weten de weg naar De Zegelring te vinden. Deze ring voorzien van een steen van lapis lazuli is gegraveerd met een prachtig wapen dat al sinds jaren gevoerd werd door de familie.
Zegelring ring met steen foto 30
Ring voor zoon - Twee herenringen met een donkere blauwlagensteen, bestemd voor vader en zoon. Veel draagplezier ervan gewenst!
Zegelring ring met steen foto 31
Sieraden - Er zijn 4 belangrijke keuzes die u moet maken het kiezen van een zegelring: 1. Model: kies vorm en grootte die bij uw hand past 2. Gravure: bestudeer de mogelijkheden van gravures; welke spreekt u het meest aan? 3. Edelmetaal: vindt u (wit)goud of zilver het meest geschikt voor u? 4. Zegelsteen: bepaal of u een zegelsteen in contrasterende of effen kleuren wilt
Zegelring ring met steen foto 32
Lapis lazuli - Lapis lazuli: een kostbare zegelsteen met een intense azuurblauwe kleur, die bijvoorbeeld ook al in het oude Egypte zeer geliefd was. Men gebruikte lapis lazuli ook in gemalen vorm als een blauwe kleurstof (ultramarijn), die in de schilderkunst van de Renaissance zeer geliefd was.
Zegelring ring met steen foto 33
Groenlagensteen - Het blijft een bijzondere steen, de groenlagenagaat. De steen heeft een witte, wat doorschijnende bovenlaag en een groene onderlaag. Door het aanbrengen van de gravure in de steen wordt het familiewapen in mooi contrast zichtbaar.
Zegelring ring met steen foto 34
Blauwlagensteen - Een ongehuwde dame draagt het familiewapen veelal in ruitvorm. In deze gouden ring met een klassieke blauwlagensteen zijn ook de wrong en helmteken gegraveerd.
Zegelring ring met steen foto 35
Dameszegelringen - In Frankrijk noemt men een zegelring met een familiewapen een 'chevalière', naar het Franse woord voor ridder: chevalier. In Frankrijk draagt men de zegelring vaak zonder steen, waarbij het familiewapen in het goud wordt aangebracht. Maar ook bij De Zegelring kunnen we een chevalier voor u verzorgen. Deze ring is met een damesgravure in ruitvorm. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-9020
Zegelring ring met steen foto 36
Herenzegelringen - De rode steen carneool werd al voor het begin van onze tijdrekening gebruikt voor de vervaardiging van zegelstenen en sieraden. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-herenzegelring-3050
Zegelring ring met steen foto 37
Heliotroop - In de donkergroene heliotroop komen van nature rode puntjes voor, veroorzaakt door ijzeroxide. Hierdoor is geen steen gelijk. Deze witgouden pinkring is voorzien van een steen met veel rood.
Zegelring ring met steen foto 38
Groenlagensteen - Een moderne variant zegelring: http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3020 voorzien van een groenlagensteen.
Zegelring ring met steen foto 39
Ovale zegelringen - Een nieuw model zegelring in onze collectie, met een mooie slanke taillering en ovale steen (uiteraard naar keuze). http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3027
Zegelring ring met steen foto 40
Gouden zegelringen - Een voorbeeld van een zegelring met een donkerblauw lagen steen. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3040
Zegelring ring met steen foto 41
Zilveren zegelringen - Sinds vandaag nieuw in de collectie: zegelringen zonder zegelsteen. De ringen zijn te voorzien van een mooie metaalgravure naar wens en worden naar keuze glanzend of mat gepolijst. http://www.zegelring.info/zilveren-zegelringen/zilveren-zegelring-8020
Zegelring ring met steen foto 42
Blauwlagensteen - Deze gouden herenring is gemaakt met een klassieke blauwlagensteen en voorzien van een gravure van het wapenschild en de wapenspreuk van de familie. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3040
Zegelring ring met steen foto 43
Heliotroop - De keuze voor een zegelsteen is natuurlijk een belangrijke. Dit is de donkergroene heliotroop, die vanwege de rode elementen ook wel bloedsteen wordt genoemd. De rode elementen worden veroorzaakt door ijzeroxide. Een historische steen, die al van oudsher voor zegelringen werd gebruikt. Hij is overigens ook verkrijgbaar zonder de rode elementen. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-herenzegelring-4030
Zegelring ring met steen foto 44
Groenlagensteen - Een gouden herenzegelring (14x12mm) met een groenlagensteen, klaar om naar de drager te gaan. http://www.zegelring.info/gouden-zegelringen/gouden-zegelring-3030
En er is meer...
Zegelring ring met steen foto 44
Zelf op zoek naar een zegelring? Download dan de gratis catalogus Zegelringen. Nu downloaden »
 

Over deze website

Als u een zegelring wilt laten maken, kunt u op deze website inspiratie opdoen voor alle mogelijkheden. Een zegelring met familiewapen of monogram behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook een ring laten graveren met een eigen ontwerp.